Endpoint Privileged Management

Med EPM får brugerne kun de privilegerede rettigheder, de skal bruge lokalt for at udføre deres opgaver – ikke flere. EPM gør det muligt for jer at definere regler og detaljerede rettigheder, så I kan finjustere og bestemme adgangsniveauet helt ned på specifikke handlinger. Risikoen for et ransomware-angreb minimeres betydeligt – måske fjernes risikoen helt for enkelte typer af malware i dele af jeres forretning.

Skal vi ringe dig op?

Lad os tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer.

Ring op formular

Tag kontrol med Endpoint Privileged Management (EPM)

Når et angreb rammer jeres perimeter- og endpoints, kan I med den rette teknologi undgå, at angrebet udvikler sig.  

Hackerne forsøger at stjæle informationer om jeres konti og password. De udnytter sårbarheder til at øge privilegier og bevæge sig gennem jeres netværk og frem til de værdifulde informationer. Det hænder, at IT-afdelingen vælger at give brugerne lokale administratorrettigheder og ikke håndhæve ”least privileged principle”. Det sker også, at man kun implementerer meget lidt skrappe regler på området. På den måde hindrer man ikke medarbejderne i at udføre deres arbejde, fordi de har for få  rettigheder. Kort sagt: Tilgængelighed og brugervenlighed bliver prioriteret over sikkerhed. Det indebærer en risiko for, at medarbejderne har for mange rettigheder, som hackere altså kan udnytte.  

Virksomheder og organisationer står altså over for en række udfordringer:  

Mistet produktivitet. Når organisationer fjerner alle privilegier fra 

medarbejderne, kan brugerne muligvis ikke længere udføre bestemte opgaver eller bruge bestemte funktioner, der er nødvendige for deres daglige roller. Ufleksible rettighedstildelinger kan medføre, at forretningen går i stå. 

Øgede helpdesk-omkostninger. Når IT-politikker forhindrer brugerne i at udføre nødvendige, daglige opgaver, skal brugerne ringe til helpdesk for at generhverve de nødvendige rettigheder. Det øger IT-omkostningerne markant og kan genere IT-helpdesken unødvendigt.  

Øgede sikkerhedsrisici på grund af ‘privilege creep.’ Uden de rigtige værktøjer har brugerne en tendens at få de lokale administrator-rettigheder tilbage, når der er et sporadisk øget behov. Og det er sjældent, at medarbejderne får frataget privilegierne igen.  

Øget risiko for vellykkede malwareangreb. Selvom malware ikke skulle gøre brug af de øgede rettigheder, kan de stadig gøre skade ved at forsøge at stjæle relevante oplysninger i form af informationer og passwords, som senere kan udnyttes. Derfor er det væsentligt med god kontrol af de applikationer, der kan eksekveres på end-pointet.  

Løsningen er: At implementere en Endpoint Privileged Management-løsning. Den fjerner barriererne med at få tildelt lokale administrator-privileger i de situationer, hvor de er nødvendige. Med en EPM-løsning er det også muligt at blokere og analysere på unormal adfærd på end-pointet 

En kombination af EPM, adfærdsanalyse og applikationskontrol stopper angreb ved end-pointet, og derfor kan ondsindede programmer eller handlinger ikke spredes til resten af jeres netværk og servere. 

Kontakt os os allerede i dag og hør, hvordan vi kan hjælpe jer.

jesper.stener@icysecurity.dk